14-7-2014
10:51
Eindstand

De winnaars zijn bekend, zowel van "onze" jongens als bij ons in de voetbalpool. Het was spannend en leuk, en zoals altijd zijn er winnaars en verliezers. Naar mijn mening heeft het Nederlands elftal het prima gedaan, misschien niet altijd atractief om te kijken maar het brengt wel resultaat. Helaas door alle negatieve stemming voor het tournooi waren er dit jaar niet zoveel deelnemers die met de pool meededen dan andere jaren. Ik had toch zeker op het dubbele aantal gerekend. De negatieve stemming was na de 5-1 overwinning op Spanje snel verdwenen en zag je steeds meer oranje in de tuinen en langs de weg. Lekker Nederlands zullen we maar zeggen.

Er zijn in de pool twee mensen op de vierde plek beland, Betrin de Kraker en Danny Kuiper. In het regelement staat: diegene met de meest goed voorspelde uitslagen in de voorrondes, die wint. Dus dit wil zeggen; Danny Kuiper is 4de geworden en Bertin de Kraker 5de. Waarvan akte.

Over twee jaar zijn we er weer, het EK in Frankrijk. Voor het eerst met 24 deelnemende landen ipv 16. Ook dan zie ik jullie graag weer met de pool meedoen.

De winnaars kunnen de gewonnen prijzen bij mij in de Shop ophalen. Bedankt voor jullie deelename en tot volgende keer.

Groeten, Richard van Bergen


18-6-2014
14:36
Nieuwsbericht

Het is pas de tweede wedstrijd van het WK voor Spanje, maar het duel met Chili van vanavond (21.00 uur Nederlandse tijd) lijkt al de laatste strohalm voor de regerend wereldkampioen te zijn. De Spanjaarden hebben wat goed te maken, na het echec tegen Oranje (5-1).

Andrés Iniesta beseft dat er maar één optie is voor La Roja: winnen. De middenvelder van FC Barcelona stelt dat alle Spanjaarden zich bewust zijn van het belang van het treffen met Chili. "Er telt maar één ding en dat is winnen. De nederlaag tegen Nederland was een zeer zware klap, maar we moeten deze wedstrijd achter ons laten", beseft El Blanquito.

Als Spanje er niet in slaagt om van Chili te winnen, en Nederland wint van Australië, dan kan de titelverdediger zich niet meer kwalificeren voor de achtste finales.


11-6-2014
15:58
Italiaan Rizzoli scheidsrechter tijdens eerste WK-duel Oranje.

Het Nederlands elftal start vrijdagavond aan het WK in Brazilië. In de Arena Fonte Nova in Salvador kruist Oranje de degens met regerend wereldkampioen Spanje. De eerste groepswedstrijd van Nederland en Spanje wordt in goede banen geleid door de Italiaanse arbiter Nicola Rizzoli.

Rizzoli is een gerenommeerde scheidsrechter, die onlangs de halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Atlético Madrid floot. De 42-jarige arbiter hanteerde vorig seizoen de fluit tijdens de finale van hetzelfde toernooi. Een seizoen eerder was hij de leidsman tijdens de Europa League-finale.


11-6-2014
15:52
Selectie Oranje veel minder waard dan Spanje

De selectie van bondscoach Louis van Gaal moet het ruimschoots afleggen tegen de Spaanse selectie. Tenminste, als we kijken naar de zogenaamde marktwaarde van spelers. De selectie van Oranje is volgens Transfermarkt.de 225 miljoen waard, iets meer dan één derde van die van Spanje (671 miljoen).

Tien ploegen beginnen deze week met een duurdere selectie dan Nederland aan het WK in Brazilië. De marktwaarde werd berekend aan de hand van de individuele prestaties van de speler, zijn leeftijd, internationale ervaring en de waarde van zijn club. De selectie van Spanje, dat vrijdag Oranje treft in Salvador, is het duurst. Duitsland staat tweede (606 miljoen euro), Brazilië derde (504 miljoen euro), Frankrijk vierde (445 miljoen euro) en Argentinië vijfde (423 miljoen euro). Ook de Belgen doen het met 377 miljoen euro en de zesde plaats een stuk beter dan Oranje.


14-3-2014
17:04
WK Weetjes

Fuleco, een geel-blauw driebandgordeldier (lokaal 'tatu-bola' genoemd) kan zich bij gevaar oprollen tot een bal.

De nieuwe voetbal voor het WK voetbal in Brazilië heet Adidas Brazuca. De bal symboliseert emotie, trots en welwillendheid.

Tijdens het WK 2014 wordt voor het eerst gebruikgemaakt van doellijntechnologie.


14-3-2014
17:02
WK Weetjes

De mascotte van het WK 2014 heet Fuleco. Dit is een samenstelling van de woorden 'Futebol' (voetbal) en 'Ecologia' (ecologie).


27-2-2014
16:26
WKPool Warmenhuizen

Begin Juni is het dan eindelijk weer zover... het mooie weer gaat beginnen en het WK voetbal is er weer. Ditmaal is het mooie zwoele en tropisch warme Brazilie aan de beurt. Als ergens ter wereld het leven om voetbal draait, dan is het toch wel dit land.